10 dingen om te appen naar uzelf

 

  

 

 

In Whatsapp bestaat de mogelijkheid om een bericht aan uzelf te sturen.

 

Wat is er handig aan om iets naar uzelf te appen?

Het kan offline, dus op elk gewenst moment en overal ter wereld, mits u uw mobiele toestel bij zich heeft, waar Whatsapp op staat. 

De optie om naar uzelf te appen hoeft natuurlijk niet te worden gebruikt, maar het kan wel van pas komen. Zeker als u geen pen en papier bij de hand heeft.

 

Hoe stuurt u een whatsappbericht naar uzelf? 

Kies voor het versturen van een bericht uzelf als contact. Zo simpel is het.


10 dingen om te appen naar uzelf:

  1. Boodschappenlijst. Dat scheelt papier. Bovendien heeft menigeen de telefoon meestal bij zich en vergeten sommigen het geschreven lijstje wel eens. (Ik noem geen namen, ahum.)
  2. Reminder. Een notitie om iets niet te vergeten. Bijvoorbeeld een term waar u meer van wilt weten, dus noteert om het uit te kunnen gaan zoeken.
  3. Liedje wat op de radio was of u elders hoorde. Weet u de titel en/of artiest niet? Noteer er een zin uit of het tijdstip en de zender. Vaak bestaat er een online playlist, om het in terug te vinden (tot ongeveer een week geleden kan men terugzoeken).
  4. Afspraak om later in de agenda te noteren.
  5. Contactgegevens.
  6. Verjaardag die iemand noemt.
  7. Kadotip als iemand diens hobby of interesse noemt. Of een origineel kado om te onthouden.
  8. Conceptbericht. Een blogidee of zo.
  9. Website die ergens genoemd staat.
  10. Routegegevens. Als u een route uitstippelt of iemand wijst de weg. Steden en wegennummers, inclusief afslag noteren. Soms valt navigatie (ook Google Maps) onderweg uit. Hoe zat het ook alweer: die notitie bekijken. 

 

Waar appen naar uzelf ook bij van pas kan komen:

Als u getuige bent van een verkeersovertreding door een roekeloos voertuig: noteer dan het kenteken van die auto, motor of wat het ook is.

 

Meer tips over:

 

Social media