Vanwaar de naam "Ingrid Tips en meer"

 

 Voor degenen die zich afvragen waar "Ingrid Tips en meer" vandaan komt:

Laat ik beginnen met "Ingrid Tips".

Ingrid is mijn voornaam en Tips geef ik al jaren. Niet dat ik pretendeer wel eens eventjes alles te weten hoor, absoluut niet. Dat wat ik wel weet, leer ik graag aan anderen, die dat zouden willen leren.

Gedurende een aantal jaren was een van mijn websites "Ingrid Tips". In augustus 2015 ontdekte ik op Facebook, bij een toenmalige connectie, het platform "Yoors". Daar ging ik ook tips geven. Daarnaast schrijf ik ook graag. Vroeger al. Brieven van tig kantjes (tot groot vermaak van vrienden) en verhalen en gedichten.

 
 
 
Onderin de afbeelding bovenaan, staat een regel met wat men op deze blog kan verwachten. Daarover het volgende:

Handleidingen:

Op meerdere werkplekken en online is gebleken dat ik dingen goed kan uitleggen. Het zo begrijpelijk / makkelijk mogelijk maken voor de ander. Zelf uitvogelen en anderen tijd en moeite besparen om het uit te zoeken. Er zijn bijvoorbeeld Yoorsleden die veel aan mijn handleidingen over Yoors hebben (gehad).

Knutselen:

Daarnaast is er mijn creatieve kant, die zich van jongs af aan blijft ontwikkelen. Wat is er ontzettend veel leuks uit te proberen en te leren! Het is heerlijk om iets nieuws te bedenken of maken en geweldig om te het unieke dat daaruit voortvloeit te zien.

Een eigen quote:

"Wie uit liefde creƫert, maakt de prachtigste dingen."

In creativiteit is alles goed. Het maakt niet uit wat het resultaat is. Smaken verschillen nu eenmaal.
Als je iets maakt vanuit je hart is het bij voorbaat al mooi.
 

Recepten:

Een keukenprinces ben ik zeker niet. Koken is niet mijn ding. Het moet wel makkelijk zijn en vrij snel te bereiden. Daarom had ik jaren geleden eerst een Blogspot "Simpel koken" of zoiets genaamd.
Het zijn geen culinaire recepten maar wel die ik lekker vind en wie weet anderen ook.

Social media:

Daarover geef ik ook praktische tips en schrijf ik eenvoudig te volgen handleidingen.


Terug naar de naam "Ingrid Tips en meer".

Waarom heb ik "en meer" achter "Ingrid Tips" geplakt?

Omdat ik dus meer doe dan enkel tips geven. En omdat ik van variatie hou.

Op een gegeven moment ben ik gestopt met (onder andere) die website en legde de focus op het platform Yoors.
Aangezien ik Yoors een goed initiatief vind, en er zeer gevarieerde content op te vinden is, blijf ik dit een warm hart toedragen. Ik deel al jaren erop los en tegenwoordig kan dat worden beloond met Yoorspunten. (Klik voor meer informatie daarover.)

Het gaat erom dat een platform als Yoors meer gezien en gewaardeerd mag worden. Men kan er zich veilig voelen. Enorm veel leren. Er is interactie. Internationaal. En door automatische vertaling kan men onderling goed communiceren.

Bijvoorbeeld het dichten in allerlei vormen en verhalen kort of lang(er) schrijven, daarin dagen Yoorsleden elkaar op leuke wijze uit en ook van hen heb ik veel geleerd. Ja, we leren daar van elkaar en inspireren en triggeren elkaar.

Zodoende paste ik mijn accountnaam aan en voegde er "en meer" aan toe. Zowel op Yoors, als mijn accounts op social media.

Inmiddels is er deze website bijgekomen: een Blogger blog.


Wat wil ik met dit Blogger blog bereiken?

Dit is weer een plek om tips te geven. Overal zit wel weer ander publiek online.
Ook hoop ik met deze website - op eigen initiatief - meer verkeer van en naar Yoors te krijgen.
Door de veelzijdige content in de spotlights te zetten. Die ik zelf overigens ook nog altijd (her)ontdek.