Soms ben ik net een Chinese toerist

Oude foto van mij.De titel van deze post is absoluut niet beledigend bedoeld. Waarom ik die dan schreef? Overal heb ik de neiging om foto's te maken. Dat zie ik ook vaak toeristen uit China doen. Niets meer en niets minder. (Daarmee beweer ik niet dat alle Chinese toeristen dit doen.)

De neiging tot het maken van foto's kan ik vaak niet bedwingen. Of ik nou wandel in het bos, door de duinen, in een stad of park, of door het dorp waar ik woon. Of ik op vakantie ben of gewoon ergens op bezoek. Het maakt niet uit. Alles wat ik leuk, mooi of lekker vind, zet ik op de kiek. (Ja, bij mensen thuis vraag ik uiteraard om toestemming.) Ik noem ze dan ook "Kiekjes van Ingrid".

Nou ja, het is ook niet zo dat ik elke 10 meter stop en van elke steen van een gebouw een foto maak.

Wat doe ik met mijn kiekjes?

 • Soms maak ik foto's om te gebruiken in mijn posts, bijvoorbeeld op Yoors.
 • Af en toe bewerk ik foto's in mijn favoriete programma op desktop. Bijvoorbeeld om er een watermerk of logo aan toe te voegen.
 • Verwerken in een vakantievideo.
 • Ooit deelde ik ze op een Facebookpagina en Instagram


Ben ik fotograaf?

Nee hoor. Het is gewoon leuk om te doen, vind ik. Foto's maak ik niet met een professioneel toestel. Met een smartphone kom ik goed uit de voeten. Het grote voordeel daaraan, is dat je het resultaat meteen ziet en eventuuel 'mislukte' foto's kunnen worden uitgewist. (Over wat wel of niet mislukt is zullen de meningen uiteenlopen.)
De oplettende kijker zal op de foto hierboven een ander toestel zien. Klopt, die gebruik ik zelden nog.


Waar maak ik foto's van?

Dat is heel uiteenlopend.

Bijvoorbeeld van:

 • Bergen

  Cerler, Spanje 

 

 

 
 • Bloemen
 • Dieren
 • Fruit
 • Druipsteengrot
 • Herfst
 • Kerken
 • Molens
 • Silhouette

  Porto Covo, Portugal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Strand
 • Water
 • Winter
 • Vakantie
 • Zee

  Lancasterdijk, Texel, Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Zonsondergang

  Zonsondergang aan de Weser, een rivier in Duitsland

 
Nieuwsgierig geworden naar meer kiekjes van mij?

Neem een kiekje... ik bedoel kijkje!

Bovenstaande link betreft een verzameling overzichten van mijn foto's, per categorie.
Elk overzicht bevat een aantal kiekjes van Ingrid.


Linkjes openen op Yoors.