Over een van mijn passies: mandala's

 

 

Eigen creatie

 

Voor wie mij een beetje kent, weet dat mandala's maken al jaren één van mijn passies is.
Mandala's maak ik in verschillende soorten en  afmetingen. Van diverse materialen en niet enkel op papier. Bijvoorbeeld ook op hout en digitaal.


Wat is een mandala?

Voor mij is een mandala een cirkel met kleuren en vormen, al dan niet met een (on)even aantal gelijke vlakken. (A)symmetrisch, abstract of juist niet. Ik hou van variatie en dat uit zich dan ook in de vaak totaal verschillende mandala's die ik creëer.

Waarom maak ik ze?

Soms word me gevraagd waarom ik ze maak. In elk geval geeft het mij rust en voldoening. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en vind het fijn dat het telkens weer anders en vooral uniek is. Ook maak ik ze ter inspiratie voor anderen. Afhankelijk van de stemming waarin ik verkeer, zijn de resultaten vaak verrassend. Het is een vorm van creatief bezig zijn die mij goed doet.

Op Facebook ben ik lid van de "Mandala Academie Inspiratiegroep", waar leden elkaar inspireren met hun (veelal getekende) mandala's. In de groep heerst een aangename sfeer en er zijn veel prachtige creaties te zien.


Zijn mandala's een vrouwending?

Nee hoor. Er zijn zeker ook mannen die ze maken.
Op Instagram volg ik met groot genoegen "MatiReved". Waanzinnig mooie mandala's maakt die man.
Dit is zijn Instagram-account.Zou jij mandala's willen leren tekenen?

De Facebookgroep is gestart door de eigenaresse van de Mandala academie.
Zij kan je leren om mandala's te tekenen. Haar video's zijn heel duidelijk en ze legt het kalm uit.
Ook kleurtechnieken komen aan bod.


(Ik ken zowel haar als Mati Reved niet persoonlijk en ze hebben mij ook niet verzocht om er iets over te schrijven. Dit is een spontane actie van mij.)


Deze digitale mandala maakte ik in Paint dot NET.
Daarbij heb ik onder andere gebruik gemaakt van deels transparant verloop.


Op Pinterest verzamel en deel ik ook mandala's.

Ze staan op het Pinterestbord "Mandala inspiratie".

Het zal menigeen niets verbazen dat ik ook een aantal zelfgemaakte mandala's op Yoors heb gepubliceerd.

Naar het overzicht Mandala's op Yoors.

(Link opent in een nieuw venster.)

 

Zou jij zo'n digitale mandala willen leren maken?

Ik overweeg om een video-handleiding te maken om te laten zien hoe ik zo'n digitale mandala (zoals bovenaan deze post te zien is) maak.
Video tutorials maak ik wel vaker, want dat vind ik heel leuk om te doen. Ik ben benieuwd of hier specifiek vraag naar is.

Bekijk meer: