Tips voor een bezoek aan Parijs

Eigen foto (2003)In 1989 bezocht ik voor het eerst de prachtige hoofdstad van Frankrijk.


Hoe kwam ik daar?

Dat was een schoolreis met de leerlingen van het examenjaar.
Met de bus erheen, 2 overnachtingen in een jeugdhotel en toen weer terug met de hele bubs.
Lol met leraren en elkaar. Veel moois gezien en vooral veel gelachen. Het was bere-gezellig en het is nog altijd fijn om eraan terug te denken. Nu ik dit zo schrijf zit ik met een smile van oor tot oor en zie ik het weer allemaal voor me.

Ben ik er daarna nog eens geweest?

Ja. Intussen ben ik daar een keer of vijf geweest. Tijdens vakantie. Zelfs per camper op de rotonde bij de Arc de Triomph. Dat vond ik spannend, want tijdens de schoolreis had een leerkracht verteld, dat we geen 5 voertuigen achter elkaar konden tellen zonder dat die een deuk hadden. Omdat de Fransen er volgens hem maling aan zouden hebben. Dat ben ik nooit vergeten. Maar mijn priv├ęchauffeur (lees echtgenoot) manouvreerde prima tussen al het verkeer, soepeltjes met de flow mee.

Wat vind ik van Parijs?

Naar mijn mening is het een mooie, romantische stad, veelzijdig, men kan er telkens wat anders bezoeken. Het metrosysteem zit duidelijk in elkaar, om te verdwalen moet je denk ik je best doen.
Trouwens ook fijn dat het er is, want alles te voet, raad ik af.

Waar ik onder andere was in die stad

en wat ik daar zoal heb gedaan, staan opgesomd in dit artikel van mij, op Yoors.
Bekende maar wellicht ook minder bekende plekken.

Dus als je dat zou willen weten, bekijk dan deze post op Yoors.

 

 

Bekijk meer